Bij Powder brows worden de wenkbrauwen ingeschaduwd met pigment. Powder brows is de nieuwste trend op het gebied van permanente make-up (PMU) voor wenkbrauwen. Maar de naam zegt het al; ‘powder’. Met deze techniek van permanente make-up wordt met een PMU apparaat.

op een heel subtiele wijze pigment aangebracht waardoor het lijkt alsof je je wenkbrauwen met wenkbrauwpoeder hebt ingekleurd. Alleen is het resultaat semi permanent. Dat houdt in dat je na ongeveer 1-1,5 jaar je wenkbrauwen een touch-up moet geven om langer te genieten van je mooie wenkbrauwen.

 

Hoe ziet een powder brow behandeling eruit?

Deze techniek wordt toegepast met een PMU apparaat. De pigmenten worden met een naald/hygiëne module in de lederhuid geplaatst. Dit lijkt op tatoeëren maar in de PMU wereld noemen wij dit pigmenteren. Met het PMU apparaat kan er een zachte poeder effect gecreëerd worden.

Voordat we beginnen met de behandeling nemen we je wensen door. We bespreken hoe jij je eigen wenkbrauwen voortekent en wat voor kleur je gebruikt. Onze specialisten zullen je adviseren over de kleur en vorm die past bij jouw gezicht.

Hierna zullen we de wenkbrauwen voortekenen op basis van jouw wensen.

We beginnen pas met de echte behandeling nadat de klant de tekening heeft goedgekeurd.

Tussen de behandeling door mag de klant nog heel vaak mee kijken en mee beslissen over kleine details. Zodat er niks komt zonder dat de klant het heeft gezien. Dit vinden onze klanten een hele fijne manier van werken.

Nadat de powder brows techniek is toegepast bespreken we de nazorg en maken we een afspraak voor je nabehandeling. Heb je nog vragen over de behandeling? Neem dan contact met ons op.

Hoe lang duurt de behandeling?

Gemiddeld duurt de permanente make up behandeling bij Powder brows 2 uur. Tijdens de intake wil ik graag weten wat je wensen en verwachtingen zijn. In eerste instantie zal ik de wenkbrauwen voorteken aan de vorm van je gezicht en uiteraard je wensen. Je ontvangt advies van onze specialisten om een vorm te bepalen die past bij jouw gezicht.

Hoe lang blijft het zitten?

Powder brows gaan gemiddeld 1,5 jaar mee mits je je houdt aan de nazorginstructies. Het is belangrijk om na de behandelingen alle adviezen op te volgen zodat je langer kan genieten van je PMU. Daarnaast is het van belang hoe je zelf met je huid/wenkbrauwen omgaat.

Ga je nog vaak zonnebaden? Dan is de kans op vervaging natuurlijk sneller. Het voordeel is wel dat bij Powder brows de pigmenten geleidelijk vervagen en geen kale plekken komen in de wenkbrauwen

Waarom Powder brows?

Bekijk hieronder de voordelen van Powder brows:

  • Geschikt voor alle huidtype: droog/vet/gecombineerd/grove poriën;
  • Zeer geschikt voor de rijpe huid;
  • Het resultaat gaat soms wel tot 3 keer langer mee dan microblading
  • Heel natuurlijk poedereffect;
  • Je wordt wakker met mooie wenkbrauwen;
  • Touch up gemiddeld pas na 1 tot 1,5 jaar;
  • Geen beschadiging van de huid omdat wij beschikken over de allernieuwste apparatuur;
  • Zeer goed toe te passen bij littekens of kale plekjes in de wenkbrauwen;
  • Bijna geen roodheid of zwelling zichtbaar waardoor je dezelfde dag weer aan het werk kan.

 

Combinatietechniek

Naast de powder brows techniek of de microblading techniek kun je ook kiezen voor een combinatietechniek. 

Bij de combinatietechniek wordt de powder brows techniek en de microblading techniek beide gebruikt. Bekijk hier de resultaten van deze combinatietechniek. 

Powder browsPowder brows