Lip Blush is een naam voor het pigmenteren van je lippen. Pigmenteren is te vergelijken met tatoeëren, alleen bij pigmenteren wordt de inkt met een naald aangebracht in de bovenste huidlaag en wanneer er getatoeëerd wordt, gebeurt dit in de 3e huidlaag (veel dieper dus). 

Lippen zijn eigenlijk transparant van nature, de bloedsomloop bepaalt de kleur in de lippen. De lippen zijn bedekt met een ontzettend dunne huid, wat het lippenrood heet. Heb je een sterke bloedsomloop, dan zie je meer kleur in je lippen. 

Wanneer je veel pigment in je lippen hebt (komt veel voor bij negroide dames), soms ook bij 1 van de lippen, kun je met lip blushing ervoor zorgen dat beide lippen een mooie kleur krijgen.

 

Wanneer kies je voor lip blushing?

Er zijn allerlei redenen zoals bovenstaand waarom je zou kunnen kiezen voor Lip Blushing. We leggen ze nader uit:

Wanneer je lippen niet symmetrisch zijn

Misschien heb je last dat je boven of onderlip aan 1 kant minder breed is, dit optische verschil kun je weggewerkt krijgen door te kiezen voor Lip Blushing. De styliste zal in overleg ervoor zorgen dat de lip die niet symmetrisch is licht overlijnd wordt waardoor er meer symmetrie in het geheel zal heersen.

Wanneer je het pigment beter wil verdelen

Wanneer je negroide bent of licht getint, kun je in je lippen verschil in pigmentatie ondervinden. Dit pigmentatie verschil is heel makkelijk te verhelpen door middel van Lip Blushing. Er wordt een kleur gekozen aan de hand van jouw wensen. Wel is het zo dat de Lip Blushing ongeveer 40 - 60 % zal reduceren (verminderen). Daardoor is het altijd goed om een touch up behandeling te krijgen na 6 a 8 weken.

Wanneer je een slechte bloedsomloop hebt

Wanneer je een mindere bloedsomloop hebt in de lippen zul je een grauwe of lichte kleur in de lippen zien. Ze kunnen in de kou paars of blauw uitslaan, en dit ziet er natuurlijk niet zo fraai uit.

De lippen bevatten bloedvaatjes die de kleur bepalen, en als de omloop hiervan niet optimaal is zal de kleur niet warm zijn. Door middel van een lichte pigmentatie met meer warmte in de kleur zullen de lippen warmer worden en van het grauwe af zijn.

Wanneer je wil laten lijken alsof je lippen voller zijn

Goodbye lipfillers want Lip Blushing is dè oplossing! Door middel van pigmentatie worden de lippen qua kleur beter ingevuld en verdeeld. Je hebt dus meestal van nature een wat zichtbaardere outline, en dit wordt steeds zachter naarmate de lippen naar binnen gaan. Door middel van overal een kleur te verdelen lijkt het alsof je lippen voller zijn. En aangezien Lip Blushing 2 a 3 jaar blijft zitten is dat dus vele malen langer dan constant lip fillers te moeten laten plaatsen.

Wanneer je een mooi kleurtje op je lippen wil.

Lip Blushing kun je in alle kleuren van de regenboog laten plaatsen. Hierdoor kun je ook jouw favo kleur laten pigmenteren waar je ten minste 2 - 3 jaar plezier van zal hebben. Let op! Blush lips geeft geen lippenstift effect en is vele malen natuurlijker kwa kleur.

Als je littekentjes in je lip hebt

Lip Blushing is een hele makkelijke manier om kleine littekentjes te verhullen. Door middel van een zachte neutrale kleur op de lippen te laten pigmenteren, zul je de littekens kunnen verhullen.

Doet de lip blushing behandeling pijn?

Over het algemeen wordt de Lip Blushing behandeling als iets pijnlijker ervaren dan het pigmenteren van de Powder Brows. Voor iedereen is de pijngrens uiteraard anders. En ook bij de lippen werken wij met een verdoving. Deze wordt voordat we starten aangebracht, maar ook tussen de behandeling door. Op deze manier wordt het dus goed verdoofd. 

De lippenhuid ofwel: het lippenrood is een dunne huid vandaar dat het pigmenteren sowieso iets gevoeliger is dan de huid van de wenkbrauwen. Wel is de oppervlakte van lippen kleiner waardoor de behandeling ook sneller is afgerond.

Voordelen Lip Blushing

 • Creeer meer symmetrie 
 • Kan ook op lipfillers gedaan worden
 • Verhul littekens 
 • Laat de lippen optisch voller lijken
 • Verhul pigmentatie verschillen
 • Geen lipstick meer nodig 
 • Mooie zachte contouren van de lippen 
 • Wakker worden met prachtige lippen
 • Heel natuurlijk 

 Lip Blushing kan dus ook gedaan worden wanneer je lipfillers hebt. Wel moet er minimaal 4 weken tussen de behandelingen zitten.

 

Nadelen Lip Blushing

Wanneer je net je lippen hebt laten pigmenteren kan het een beetje vreemd aanvoelen. De bijwerkingen van Lip Blushing na een behandeling:

 • Zwelling
 • Roodheid
 • Jeukerig 
 • Korstjes 
 • Droog
 • Trekkend gevoel 

Het is een natuurlijke reactie dat de lippen het inkt van de pigmentatie omhoog uit de lippen willen duwen, hierdoor krijg je korstjes. Korstjes op je lippen zal even raar aanvoelen. Dit proces start pas na ongeveer 3 a 4 dagen. De lippen voelen droog en trekkend aan, dit komt ook door de korstjes die erop zitten. 

Na 5 a 6 dagen vallen de korstjes eraf en zul je de echte blush kleur zien van je lippen. Zorg ervoor dat je nooit de korstjes er zelf aftrekt! Laat ze rustig eraf vallen door middel van het natuurlijke proces. Zorg ervoor dat je goed met Bepanthen zalf de lippen 3 keer per dag insmeert zodat er zo min mogelijk korstjes komen.

Alle bovenstaande 'nadelen' zullen binnen 6 a 7 dagen volledig verdwenen zijn.