Microneedling

Microneedling is een behandeling waarbij er met een pen een groot aantal kleine kanaaltjes in de huid gemaakt worden. Tijdens de behandeling worden speciale actieve werkstoffen op de huid aangebracht, die via de kanaaltjes direct worden opgenomen door dieper gelegen huidlagen. De huid herstelt en sluit deze kanaaltjes met huideigen, glad collageen. 

 

Collageen

Collageen is een eiwit die de huid stevig en glad houdt. Naarmate de huid ouder wordt maakt het lichaam minder collageen aan. De huid begint slapper te worden en er ontstaan rimpels. Door de microneedling behandeling wordt het lichaam aangezet om de gemaakte kanaaltjes dicht te maken met collageen. Hierdoor wordt de huid steviger en worden rimpeltjes van binnenuit opgevuld. 

Het aangemaakte collageen blijft voor lange tijd aanwezig in de huid, alvorens het door het natuurlijke proces van het lichaam weer afgebroken wordt. Om het resultaat na de kuur te behouden doe je een aantal keer per jaar een onderhoudsbehandeling. Hoe vaak je een onderhoudsbehandeling doet, is afhankelijk van de huid. De specialist adviseert jou graag. 

 

Littekens

Microneedling wordt tevens toegepast bij het verminderen van littekens. Littekens bestaan uit litteken collageen. Dit collageen is, in tegenstelling tot normaal collageen, korrelig en bobbelig van structuur. We gebruiken microneedling om het litteken collageen deels af te breken en de bloedcirculatie in dit gebied te optimaliseren. 

 

Grove poriën

Het verfijnen van grove poriën is doorgaans erg lastig, omdat hier collageen voor nodig is. Tijdens de microneedling behandeling wordt er ook collageen aangemaakt in de bovenste laag van de huid, waardoor grove poriën verfijnt en verstrakt worden. 

 

Pigmentatie

De behandeling richt zich ook op het verminderen van zonneschade, melasma of ouderdomspigment. Ook de donkere huidverkleuringen die ontstaan na puistjes kunnen met microneedling vermindert worden. 

 

Lichaam

Op het lichaam kan microneedling toegepast worden, zoals bij zwangerschapsstriemen, sinaasappelhuid en littekens op het lichaam. 

 

Belangrijke punten voor thuis

Na de behandeling is het belangrijk om de volgende punten goed op te volgen:

  1. Vermijd contact met de huid. Probeer niet met de handen van de huid te komen i.v.m. de overdracht van bacteriën. 
  2. Gedurende 24 uur kun je geen huidverzorgingsproducten gebruiken vanwege het risico op een allergische reactie. Dit geldt ook voor make-up. Je kunt alleen speciale producten gebruiken in overleg met de specialist.
  3. Na 24 uur kun je weer huidverzorgingsproducten en/of make-up gebruiken. Gebruik dagelijks een zonnefactor. 
  4. Reinig het gezicht gedurende 24 uur alleen met lauw water. Vermijd zeep of andere reinigingsproducten. 
  5. Vermijd gedurende 24 uur sporten, fysieke inspanning en sauna (vanwege zweten). Vermijd tevens zwemmen en het nemen van een bad (vanwege bacteriën). Na min. 6 uur kun je wel douchen, zolang je het stromen van zeepwater over het gezicht vermijdt. 
  6. Vermijd de zon(nebank). De huid is herstellende, en daardoor gevoelig voor de schadelijke UV-straling. 
  7. Drink gedurende 24 uur min. 2 liter water.