Laserontharing is een geavanceerde procedure waarmee je permanent afscheid kunt nemen van ongewenste haargroei. Dankzij de precisie van laserlicht worden haartjes op een effectieve en vrijwel pijnloze manier verwijderd. Wil je voorgoed verlost zijn van scheren, waxen en epileren?

Laserontharing is de oplossing!

Wat is laserontharing?

Laserontharing is een geavanceerde cosmetische procedure die gebruikmaakt van geconcentreerde lichtstralen om haarzakjes te verwarmen en vernietigen. Dit proces voorkomt dat haartjes teruggroeien, waardoor je een zijdezachte en haarvrije huid krijgt.

 

Hoe werkt laserontharing?

De laser zendt een intense puls van licht uit die wordt geabsorbeerd door het melanine (pigment) in de haarzakjes. Hierdoor wordt warmte gegenereerd en de haarzakjes beschadigd, wat de groei van nieuwe haren voorkomt. Het omliggende weefsel blijft onaangetast, wat laserontharing tot een veilige en effectieve keuze maakt.

De Voordelen van Laserontharing

 • Permanente Resultaten: Laserontharing biedt blijvende haarreductie na meerdere behandelingen, waardoor je niet langer hoeft te worstelen met regelmatig scheren, waxen of epileren.

 • Tijdsbesparing: Met laserontharing bespaar je kostbare tijd die je anders zou besteden aan dagelijkse ontharingsroutine.

 • Huidvriendelijk: In tegenstelling tot scheren of waxen, veroorzaakt laserontharing minder huidirritatie en ingegroeide haartjes.

 • Veelzijdigheid: Laserontharing kan worden toegepast op verschillende lichaamsdelen, waaronder het gezicht, de benen, de rug en de bikinilijn.

Resultaten en duur

Hoewel individuele resultaten kunnen variëren, ervaren de meeste mensen aanzienlijke haarvermindering na slechts enkele behandelingen. Een volledige behandelingscyclus omvat meestal meerdere sessies, met een interval van ongeveer 6 weken tussen elke behandeling. Na voltooiing van het traject geniet je van een langdurig gladde huid met slechts sporadische onderhoudsbehandelingen.

Voorzorg

Bij je eerste laserbehandeling nemen we enkele stappen om ervoor te zorgen dat de behandeling effectief en veilig verloopt. We beginnen met het maken van een foto van het behandelgebied, waarmee we de voortgang gedurende de behandeling kunnen volgen.

Je hoeft eigenlijk niet veel te doen. Het enige wat je moet doen, is zorgen dat het behandelde gebied schoon en geschoren is, bij voorkeur uiterlijk 24 uur van tevoren. Draag geen donker ondergoed, omdat dit licht kan absorberen. Wit ondergoed heeft de voorkeur. Gebruik geen make-up op het te behandelen gebied; als je dit hebt, laat het ons dan weten, zodat we het voor de behandeling kunnen reinigen.

Let Op!

 • In de eerste 6 weken voor de behandeling mag je geen Epilady gebruiken, geen waxen of epileren.
 • Vermijd blootstelling aan de zon, ga niet onder de zonnebank en gebruik geen zelfbruiningsmiddelen.
 • Als je naar buiten gaat, gebruik dan een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor (vanaf SPF 30).

Nazorg

Na de behandeling is het belangrijk om de volgende nazorginstructies op te volgen om het beste resultaat te behalen en eventuele bijwerkingen te minimaliseren:

 • Beperk blootstelling aan de zon en zonnebank gedurende minstens 7 dagen en gebruik geen zelfbruiningsproducten.
 • Probeer de huid de eerste 1-2 dagen te ontzien, vermijd te hete douches en warmtebronnen, en zwem liever niet (vanwege bacteriën in zwembaden).
 • Als de oksels zijn behandeld, gebruik dan de eerste 2 dagen geen deodorant.
 • Tussen de behandelingen mag je alleen scheren, niet waxen of epileren. Haartjes vallen na verloop van tijd vanzelf uit, dus trek of pluk er niet aan.
 • Enkele dagen na de behandeling kan het behandelde gebied jeuken. Je kunt voorzichtig een licht scrubmiddel gebruiken om de jeuk te verlichten, maar krab niet.

Veelgestelde vragen

1Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Gemiddeld zijn er ongeveer 8 behandelingen nodig, maar dit kan variëren per persoon en behandelingsgebied.

2Hoeveel tijd zitten er tussen de behandelingen?
Tussen de behandelingen zit meestal een interval van 6 weken, omdat de haargroei cyclisch is.

3Doet laserontharing pijn?
Laserontharing wordt over het algemeen als vrijwel pijnloos ervaren.

4Hoe lang moeten de haartjes zijn?
Wij raden aan om de haren 24 uur vóór de behandeling te scheren.

5Zijn de resultaten permanent?
Laserontharing kan leiden tot 90-95% haarreductie, maar sommige haartjes kunnen na verloop van tijd terugkomen, zij het dunner en minder opvallend.

6Kan ik tussen de behandelingen scheren en/of harsen?
Tussen de behandelingen door kun je scheren of de haartjes knippen, maar waxen is niet aanbevolen.

7Wat zijn de contra indicaties?
Laserontharing is mogelijk niet geschikt voor bepaalde medische aandoeningen, zoals zwangerschap, huidaandoeningen of medicatiegebruik. Raadpleeg altijd een specialist voor meer informatie.